Menu restaurace „U čápa“

Menu restaurace „U čápa“

Vykrmit čtyři věčně hladová čápata musí být pro rodiče náročný úkol. Stejně tak náročné bylo i sečtení všeho, co mladí čápi na hnízdě spořádali. Mirek „Lokeťák“ sledoval celý měsíc všechna krmení a vytvořil statistiku, co a v jakém množství bylo na hnízdě zkonzumováno čápaty mezi 21. červnem a 21. červencem. Počítat začal po kroužkování, kdy již byli čápi jasně identifikovatelní a rodiče je krmili rozměrnější kořistí.

Nebylo toho zrovna málo. Hladovým zobáčkům padlo v tomto období za oběť nejméně 237 myší a hrabošů, 26 potkanů, 15 hadů různých velikostí, 6 kusů kůže a 5 kusů masa (pravděpodobně ryb). Samozřejmě ve statistice nejsou započítány dodané žížaly, kobylky a různí brouci (tzv. „zetorky“) a jiná drobná potrava. Občas také v chumlu dravých čápat nebylo poznat, co se zrovna pojídalo.

A kdo byl největší žrout? Posuďte sami podle připojené tabulky:

Potrava Celkem Bivoj Ctirad Šárka Plaváček
Myš / hraboš 237 44 53 52 88
Potkan 26 4 8 6 8
Zmije 1 1
Velký had 1 1
Malý had 13 5 1 2 5
Ještěrka 1 1
Kůže 6 1 4 1
Kus masa / ryba 5 1 1 2 1
Kuřecí křídlo 1 1

One thought on “Menu restaurace „U čápa“

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial