Čapí hnízdo v Bohuslavicích

Oficiální stránka fanoušků čapího hnízda na komíně firmy KARA v Bohuslavicích u Trutnova

I druhé vajíčko skončilo pod komínem

V průběhu dnešního večera byla očekávána snůška druhého vajíčka počatého Melírem. Bohunka po 22. hodině začala opět hloubit jamku, na kterou vzápětí zalehla. Podle pohybu na záběrech kamery snesla vajíčko již ve 22:18:30. Zrakům pozorovatelů ho však ukázala až po svém vztyčení ve 22:32:51. Následovalo společné klapání s Bohoušem, který vzápětí vejce uchopil do zobáku a nesl pryč. Tentokrát mu svržení vajíčka z hnízda trvalo o něco déle, neboť se mu nezdařilo na první pokus.

Bude-li Bohunka dále pokračovat ve snůšce (další vajíčko lze očekávat ve čtvrtek), Bohouš pravděpodobně zlikviduje i třetí, případně čtvrté vejce. Následující by již měla být “jeho”.

Jedna odpověď

  1. Dobrý den všem milovníkům čapí rodinky! Myslím si, že vajíčka jsou likvidována proto, aby Bohunka byla ochotna k páření, neboť jinak by už seděla jen na vajíčkách. Ale může se to vzít i tak, že Bohouš si chce vychovávat svůj rod 🙂 , ale myslím si, že hlavně po tom, co si našel hnízdo a samičku, tak se chce pářit, jak mu to velí jeho geny.
    Sledovat čapí rodinky je úžasné, ale vůbec ne veselé. Vloni jsem si dost u některých hnízd poplakala, mnohdy jsem se bála otevřít živý přenos, abych neobjevila další tragédii. Takový je život. Bohuslavické hnízdo bylo vzorové, ale také jsme zažili strach o mláďata. Největší radost a nadšení jsem měla při prvním sledování, pak to byl sice obdiv, jak se čápi v Bohuslavicích krásně starají o mláďata, ale u jiných hnízd jsem prožívala starost, obavy, strach z toho, co bude následovat. A neustále jsem si musela opakovat: Takový je život.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pin It on Pinterest

0:00
0:00