Čapí hnízdo v Bohuslavicích

Oficiální stránka fanoušků čapího hnízda na komíně firmy KARA v Bohuslavicích u Trutnova

Druhé líbánky

V průběhu dalšího dne na hnízdě bez čápat si Bohouš s Bohunkou užívali jeden druhého, pečovali o svůj vzhled a dále se dokrmovali. Noc z pátku na sobotu nebyla meteorologicky až tolik příznivá, ale to našemu páru nikterak nevadilo.

Noční bouřka

Po návratu z večerního lovu se Bohouš a Bohunka chystali na další společnou noc na hnízdě. Tu jim poněkud narušila bouřka, která nad hnízdo doputovala ze západu od hor. Nebyla nijak silná, téměř nefoukalo, ale vody z ní spadlo dost. Čerstvé a voňavé senné peřiny pro Bohouše přišly vniveč. Krátkodobé zesílení větru využila Bohunka ke skoku, následný déšť oba prostáli – a zůstali stát celou noc. Okolo 5. hodiny ranní padla na okolí hnízda hustá mlha. Bohouš opět mlsně obcházel okolo Bohunky, ale tentokrát neúspěšně.

Letní den

Mlha se záhy po východu slunce rozpustila a následoval hezký letní den. Na obloze se objevilo pouze pár oblačných kupek, teplota vystoupala k +29 °C. Krátce před 10. hodinou odletěla Bohunka na louku pod horní silnicí, Bohouš ji po chvíli následoval. Po čtvrt hodině však byli oba zpět. Na delší výlet vyrazili až v 10:44. Odpoledne se vrátili domů, Bohunka si ulevila velkým vývržkem. Opět spolu pak vyrazili z hnízda v 17:15, Bohouš asi pozval Bohunku na sobotní večerní žabí menu. První se z večeře vrátila Bohunka, Bohouš o 10 minut později. Noc na neděli tak strávili na komíně ve dvou.


 

Ve dvou za bouřky
Když padla ranní mlha
To je ale úleva!
Na noc opět spolu

2 komentáře

  1. Potěšení vidět vřelou čapí lásku. Z celého srdce jim tyto společné dny přeji. ❤️

  2. Jako by se rodiče Bohunka s Bohoušem chtěli ubezpečit, že při možném návratu některého z čápat na hnízdě bude někdo, kdo dá poslední radu před definitivní dlouhou cestou... Rodičovská tušení všichni známe... A také známe to nezvyklé ticho po odjezdu našich dětí a vnoučat... A také vzájemnou blízkost náhle osamocených, při níž si přehráváme v duchu všechny ty nedávné společné radostné prožitky... Bohunka s Bohoušem mohou pociťovat oprávněnou úlevu nad splněným úkolem - výchovou čtyř silných zdravých čápat -a také pochopitelnou touhu na chvíli spočinout a mít konečně čas na sebe...Jak jim rozumíme... Ať se nám ve zdraví vrátí...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pin It on Pinterest

0:00
0:00