Čapí hnízdo v Bohuslavicích

Oficiální stránka fanoušků čapího hnízda na komíně firmy KARA v Bohuslavicích u Trutnova

VELKÁ ČAPÍ TIPOVAČKA 2023

Právě zahajujeme 4. ročník Velké čapí tipovačky. Stejně jako v minulých letech můžete od 1. října odhadovat, kdy začne na hnízdě padat první sníh a kdy se na něm souvislá sněhová pokrývka poprvé udrží. Následně pak datum a čas návratu čápů, který zůstal rozdělen do tří kategorií: přílet prvního čápa (jakéhokoliv), návrat Bohunky a návrat Bohdana / Bohouše. Závěrečnou kategorií je tip na datum snůšky prvního vajíčka. Povinná je odpověď na všechny položené otázky . Uvádějte prosím buď svá jména nebo používané přezdívky, podle kterých vás bude možné identifikovat. Též věnujte pozornost zadávání datumů, především letopočtů (čápi se vrátí až příští rok). Vyplnit formulář můžete kdykoliv v průběhu října – se sněhovým tipem tak můžete taktizovat s ohledem na předpověď počasí (ale též riskovat překvapení časným sněžením).

Uzávěrka tipovačky proběhne 31. října 2022 o půlnoci. Po uzávěrce budou bude odkaz na všechny odhady zveřejněn v článku zde na webu. Proti minulým ročníkům nebudou vydávány informativní články s dílčími výsledky, pouze jeden souhrnný po zahájení příští hnízdní sezón. V případně více stejných tipů bude přesnost dále posuzována podle času (kde ho lze uvést).

Své letošní tipy můžete vkládat na této adrese.

 

Všem účastníkům přejeme hodně štěstí a dobrý odhad.

2 komentáře

  1. Výtečné, jen bych tam vsunul "právní" doložku, že z velké tipovačky jsou vyloučení : pracovníci ČHMÚ, ornitologové a jejich rodinní příslušníci, atd.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pin It on Pinterest

0:00
0:00