Čapí hnízdo v Bohuslavicích

Oficiální stránka fanoušků čapího hnízda na komíně firmy KARA v Bohuslavicích u Trutnova

Hnízda ožívají

Obsazování volných hnízd v rámci našeho okresu pokračovalo i v neděli 4. dubna. Bohouš se sice Bohunky stále ještě nedočkal, ale s ohledem na letošní opožděný návrat čápů se nejedná o nic výjimečného.

Již včera večer se prý objevili oba čápi na hnízdě ve Vlčicích. Dnes se na ně byla podívat H. Kučerová, ale přímo na hnízdě zastihla pouze jednoho z páru.

Dnes ve 14:16:44 se dostavil první čapí host na komín pivovaru v Trutnově. Přilétl od severovýchodu, neměl kroužek a hnízdo přivítal jako by na něm byl doma. Dlouho na něm však nevydržel a po zhruba 20 minutách ho opustil. Do večera se nevrátil, takže se nejspíš jednalo pouze o prolétavajícího poutníka.

Posledním hnízdem, které bylo dnes nově obsazeno, se stalo hnízdo v Batňovicích. Zdejší čáp mne hezky provětral. Když jsem se šel v 15:45 na hnízdo osobně podívat, bylo ještě prázdné. Po návratu v 16:10 jsem se dozvěděl, že čáp právě dorazil. Tak jsem se na místo vrátil znovu a krasavec opravdu trůnil na hnízdě. Sice jsem pořídil několik snímků, ale dávám přednost fotografii od H. Kučerové, která je vyšší kvality. Zdejší čáp též vyčkává na návrat svého druha či družky.

Čáp ve Vlčicích (foto H. Kučerová)
První host na pivovaru v Trutnově
Docela se mi tu líbí
Čáp v Batňovicích (foto H. Kučerová)

Jedna odpověď

  1. diky diky za zprijemeni dnesni doby je to radost ptaci rise je uzasna a uzasna je vase prace ktera nam umoznuje byt soucasti kveta z podebrad

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pin It on Pinterest

0:00
0:00