Čapí hnízdo v Bohuslavicích

Oficiální stránka fanoušků čapího hnízda na komíně firmy KARA v Bohuslavicích u Trutnova

Podzimní úklid

Poslední viditelná památka na Brunclíka s Horymírem dnešním dnem zmizela. Lukáš vyšplhal na komín, provedl očistu obou kamer a lehký úklid hnízda. Smetl i pavučiny, takže se opět můžeme kochat nerušeným výhledem.

Úklid na hnízdě

Výstup na komín proběhl krátce po půl třetí odpoledne. Ještě před ním Lukáš vyfotil nepořádek zanechaný čápy na střeše pod komínem. Kromě spousty větví se tam povalovalo i torzo nezkonzumovaného hada. Na samotném vrcholu komína bylo provedeno vyčištění obou kamer. Především 4K kamera byla špinavá od zvědavých čapích zobáků a zapletena Lojzíkovými sítěmi. Lojzík se raději neukázal a dobře udělal. Údržbář byl totiž vyzbrojen i prostředkem k hubení hmyzu – a neváhal ho použít. Jakmile objektivy kamer nabyly opět křišťálového lesku, provedl Lukáš ještě odminování hnízda. Odebral několik Bohoušových granátů a odstranil větve ze středu plochy. Hnízdo začíná pozvolna porůstat travou, případná úprava bude konzultována s p. Kafkou před jarním výstupem na komín.

 

Památeční kamínky

Cesta do Bohuslavic měla ještě jeden důvod. Lukáš při této příležitosti předal majiteli firmy KARA, panu Rinthovi, památeční malovaný kamínek od Pepy “Básníka” Ščípy. Pepa vytvořil a poslal kamenů několik – Lukášovi i mě. Ale hlavně nádherný kamínek pro Petra Kafku, zachycující věrně okamžik letošního kroužkování na bohuslavickém komíně. Všichni obdarovaní byli nadšeni, děkujeme.

Nepořádek pod komínem
Zbytky čapích hodů – zapomenutý had
Kamera 4K před očistou
Lukáš v akci
Kamínek pro pana Z. Rintha
Kamínek pro Lukáše
Kamínek pro Petra Kafku – detail

12 komentářů

  1. Děkuji za možnost sledování, a vše co pro nás děláte 👍👏. Jste oba dva Super.Díky.

  2. Co dodat, všichni co jste se starali o Vaše čápy jste skvělí
    . Patří Vám velký dík. Kamínky jsou jeden hezčí než druhý a cennější zlata. Budu se těšit na jaro! Majda

  3. Hurá, večerníček!:-) Krásné překvapení a zase "za to můžou" naši dva milí tvůrci, kterým moc děkuji. A "večerníček" č.2 ? Úžasné pokoukání, až mi chvílemi šel mráz po zádech. Vidět toto na vlastní oči, musel být neskutečný zážitek! Moc díky za zprostředkování něčeho tak krásného.Kamínky jsou boží a určitě všem obdarovaným udělaly velkou radost.

  4. Díky! Taky mě zajímalo, jak to vypadá pod hnízdem. Díky, že se staráte. A ty kamínky jsou prostě skvostné!

  5. Kamínky pro vzpomímku "napořád" - krásné.Děkuji za pokračování všech informací kolem hnízda
    našich čápů a děkuji za vaši práci.

  6. Děkuji taky za večerníček i za všechno, co jste v něm ukázali. Pěkná připomínka letošního čapího hnízdění a vaší péče a pomoci. Kamínky jsou jako zlaté medaile a patří vám všem.
    Jsem překvapená, že nakonec na té střeše to nevypadalo jako po celém hnízdění. Čápance asi smyly deště a naštěstí ani spadených větví tam nebylo tak moc ☺

  7. Díky za zprávu. Muži jako pan Lukáš mají můj obdiv. Nejen sledování, ale hlavně ta práce okolo, že? Kamínky krásné - pěkný dárek.♥

  8. Ďakujem za všetky novinky, mám pocit, že som tam pri vás. Dúfam, že sa dočkám novej jari.

  9. Krásne večerníčky pokračujú, chystá sa nová sezóna... Tomáši, Lukáši vďaka za všetko, čo robíte a vďaka všetkým čápomilom za to, že sú takí skvelí ľudia. Pepo, kamienky sú fantastické, už sa teším na jar. Ešte vydržať tú dlhú zimu...

  10. Děkuji za dárek k mým 79 narozeninám, že jsem mohla sledovat od jara život čápů za pomoci Vás všech, kteří jste na této prezentaci podíleli.

  11. Díky za zprávu, ráda jsem se podívala na kameru a pod hnízdo na střechu, co tam po těch našich miláčcích zbylo. Také se těším na jaro až budeme zase typovat v kolik hodin snese Bohunka vajíčko 😉 Kamínky supééér !!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pin It on Pinterest

0:00
0:00