Čapí hnízdo v Bohuslavicích

Oficiální stránka fanoušků čapího hnízda na komíně firmy KARA v Bohuslavicích u Trutnova

Den otevřených dveří na meteostanici

Jako každý rok pořádá třetí březnovou sobotu na svých pobočkách (a v rámci dalších vybraných zařízení a stanic) Český hydrometeorologický ústav den otevřených dveří. Mezi dostupné patří i meteorologická stanice v Peci pod Sněžkou, na které jsem zaměstnán jako meteorolog – pozorovatel.

Pokud Vás zajímá počasí a chcete se dozvědět, jak se pozoruje obloha, měří různé veličiny, k čemu to vše slouží – jste srdečně zváni. Navíc budeme mít při návštěvě možnost přímo ode mne získat “čapí placky”.

Den otevřených dveří se uskuteční v sobotu 21. března 2020 od 9:00 do 14:00. Odpolední termín však neberte v našem případě vážně, provedu Vás klidně kdykoliv až do tmy (tj. cca do 18. hodiny).

Jak se na stanici dostanete?

Rozhodnete-li se využít hromadné dopravy, tak buď dálkovým autobusem z Trutnova, případně vlakem z Trutnova do Svobody nad Úpou a poté autobusem do Pece pod Sněžkou. Sobotní dopoledne nabízí ideální přímé vlakové spojení (ČD) z Pardubic až do Svobody nad Úpou s návazností na autobus do Pece (příjezd cca 11:15). Z autobusového nádraží je to pak na stanici přibližně 650 metrů. Mapa doporučené trasy.

Pro cestující vlastním vozem připojuji též mapu doporučené trasy (začíná od benzinové stanice před Pecí). Vlastníci navigací pak mohou jako cílovou destinaci zadat adresu Pec pod Sněžkou 290. Přímo u stanice je možno zaparkovat přibližně 3 osobní vozidla (bude též záležet na množství sněhu v okolí).

Pokud je to možné, doporučujeme vám vzít si s sebou přezůvky…

Doufám, že účast bude početná a výklad návštěvníky zaujme a obohatí. Těšíme se na vás.

3 komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pin It on Pinterest

0:00
0:00