Čapí hnízdo v Bohuslavicích

Oficiální stránka fanoušků čapího hnízda na komíně firmy KARA v Bohuslavicích u Trutnova

Hrdinní obránci

Jedinými okamžiky rušícími v posledních dnech poklid bohuslavického hnízda jsou návštěvy cizích čápů. Do začátku klubání čápat zbývá necelých 19 dní a na hnízdě se toho tak příliš neděje. Bohouš s Bohunkou se pravidelně střídají v sezení na vejcích. Kdo má zrovna volno, ten si zaletí pro něco dobrého do zobáku nebo přinese další výbavu na hnízdo. Sena i větví tak utěšeně přibývá. V úterý odpoledne si pro změnu dopřála koupel Bohunka. Bohoušovu večeři však předčasně ukončil přílet cizího čápa. Toho Bohouš prvně odstrašil a následně ho pro jistotu doprovodil daleko od hnízda. Domů se vrátil až za šera.

I středa 28. dubna plynula bez většího vzrušení. Po dlouhé době nastal teplý slunečný den, ani vítr příliš nezlobil. Po půl sedmé večer se ale v okolí hnízda objevili dokonce dva čápi zároveň. Bohouš se okamžitě vrátil na komín a zaujal obrannou pozici. Čápi si troufli až těsně k hnízdu, což zvedlo z vajíček i Bohunku, která podpořila Bohouše v zuřivém klapání. Oba cizí čápi provedli několik obletů komína, k přistání ale nenašli odvahu. Setkání s Bohoušovým zobákem by bylo asi bolestivé, a tak po chvíli zmizeli v dáli. Bohouš pak musel ujistit Bohunku o své lásce – a jak jinak, než že si na ni vyskočil. Šesté vajíčko z toho ale již nebude. Bohunka posléze odletěla na večeři, takže král mohl konečně ulehnout na trůn.

Dvojice cizích čápů se o hodinu později objevila i nad pivovarem, ale Kuba s Betynkou je také odehnali. Kuba následně též zapracoval na třetím vajíčku, které by mělo být sneseno ve čtvrtek 29. dubna večer.


 

Koukejte vyfičet!

4 komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pin It on Pinterest

0:00
0:00